Back to All Events

Neolea olijfolie tasting

  • Van den Hurk Dijk 3 5521 AW EERSEL Nederland (map)

Op deze koopzondag komt Jokelien van Neolea een “tasting” houden. Kom lekker proeven en meteen je laatste Sinterklaas inkopen doen.

Neolea is een olijfolie die in een prachtige fles zit maar bovenal geweldig lekker is. Bart de oprichter van Neolea vertelt het altijd als volgt;

Ons verhaal begon toen ik voor het eerst de 100% verse en pure olijfolie proefde in de winter van 2012. Ik was op slag verliefd op de smaak en het process maar vroeg me ook af wat ik dan al die jaren in Nederland gegeten had want dit smaakte beter, véél beter! Al gauw werd het me duidelijk dat dit prachtige pure product vermengd werd met olijfolie van andere oogstjaren en zelfs landen. Weinig tot geen smaak, geen gezonde eigenschappen en al helemaal geen inspiratie. 

Neolea staat voor 100% verse en pure pure olijfolie en dan wel écht Extra Vergine Olijfolie. Dit betekent o.a. een extreem lage zuurtegraad van zo’n 0.2, alleen 100% olijf eigen geuren en smaken en een mooie balans tussen fruitigheid, bitterheid en pittigheid waarbij de laatste twee naast balans in smaak, ook nog eens voor zorgen dat Neolea extreem gezond is! Neolea wordt geëxtraheerd uit Koroneiki olijven in de regio Manesi.

Olijfolie opnieuw uitvinden

Onze faciliteiten zijn hypermodern wat er toe leidt dat het extractie-proces maar zo’n 10 minuten in beslag neemt tegenover zo’n 50 minuten bij andere olijfpersen. Dit is belangrijk want zo komt de olijfolie nauwelijks in contact met zuurstof en niet in contact met water waardoor we naast alle geur en smaak ook alle polyfenolen behouden blijven wat Neolea nu juist zo gezond maakt.

Earlier Event: November 30
Dots & Bites
Later Event: December 8
Bakken in roestvrijstaal