Etentje met een 'goede' reden.

Aanstaande zondag lopen wij met de hele familie, behalve ikke ;-) mee met de marathon in Eindhoven voor het goede doel van onze neef Teun en nichtje Anne. Helaas ben ik niet in het bezit van een sportgen dus ik dacht: hoe kan ik mezelf nu toch nuttig maken voor het goede doel zonder mij in mijn sportkleren te moeten steken…

Voor een goed doel moet natuurlijk ook geld ingezameld worden dus ontstond het idee om een aantal nichtjes  uit te nodigen voor een etentje bij mij thuis. Nou die waren direct enthousiast dus ik kon mijn idee uit gaan werken. En dat begint natuurlijk met het bedenken van het menu, kookboeken en tijdschriften doorbladeren, leuk, leuk leuk! Pascale Naessens heeft net een nieuw boek uitgebracht en hieruit koos ik het eerste gerecht: warme groenten met mozzarella. Voor het tussengerecht haalde ik mijn inspiratie uit Italië. Het hoofdgerecht weer gedeeltelijk uit een boek van mijn “kookvriendin” Pascalle en voor het dessert koos ik voor tarte tatin met peer. 

Het werd een super gezellig avond en gelukkig waren alle gerechten goed gelukt, zelfs de tarte tatin. Deze had ik al eens eerder gemaakt maar was toen volledig mislukt.  Irma stelde voor om haar schaal van Le creuset hiervoor te lenen en daardoor werd ook dit een top gerecht. Zo zie je maar weer, goed gereedschap doet het halve werk :- ). Ik kon dus na het geslaagde eten gerust met de “pet” rond voor het goede doel. Zo…mijn bijdrage geleverd en zondag sta ik heerlijk langs de lijn om de familie aan te moedigen. Kijken naar sportende mensen vind ik dan weer wel leuk. 

*Ik had nog foto’s willen maken van de gerechtjes maar dat ben ik helaas vergeten, de lekkere wijn is hier denk ik de oorzaak van…(tenminste dat voelde ik de volgende ochtend).

Willen jullie het team van Teun en Anne ook steunen dan kan dat natuurlijk. Klik daarvoor op onderstaande link!

https://www.doneeractie.nl/go-for-team-teun-en-anne/-28315

Heel veel culinaire groeten van Henriet

WhatsApp Image 2018-10-12 at 11.05.46.jpeg
Irma van DiepenVan den Hurk