Kijkje achter de schermen door Britt

Twee jaar geleden, toen de herfst begon, net als nu, mocht ik het Van den Hurk-team komen versterken. Met m'n neus in de boter, want de laatste maanden van het jaar zijn in de winkel ook meteen de drukste. En er is, naast de 'winkel draaien' ook van alles te doen qua demo's, workshops, kerstpakketten maken, acties opzetten, etcetera. Het is niet alleen maar werken in de winkel. Er komt meer bij kijken om onze zeer betrokken klantenkring bij ons te houden en uit te breiden. Nu leek het me dus wel leuk om een stukje te schrijven over het reilen en zeilen achter de schermen.

Binnen Van den Hurk hebben we allemaal onze eigen specialiteit. Zo weten Henriet en Irma ontzettend veel van de Italiaanse keuken, is Marion onze 'styling queen' en mag ik graag taarten bakken. Daarnaast hebben we binnen het winkelgebeuren ook onze eigen rol.

Irma, tja, da's de baas. 'Baas', want zo voelt dat niet, hoor. Ze doet alle inkoop zelf: contacten met leveranciers, met nieuwe merken, met collega-kookwinkels. De marketing afdeling, HRM, financieel management...Irma is het allemaal. En dan is ze ook nog betrokken bij allerlei clubs, zowel zakelijk als privé, en moeder van drie. Zou ze meer dan 24 uren in een etmaal hebben?
Koken, mooi servies, handig keukengerei en vooral eten; ze kan er uren over praten. Als ze net ontbeten heeft, bedenkt ze alweer wat ze voor de lunch zal nemen, enzovoorts. Maar heel eerlijk, dat herken ik maar al te goed.

Henriet heeft heel veel ervaring in winkels en de horeca, dus als iemand weet hoe het moet met service, dan is zij het. Altijd heel geïnteresseerd, in zowel de bezoekers van de winkel als in haar collega's. Naast haar werk bij Van den Hurk en haar gezin, zit Henriet niet stil; ze doet van alles om geïnspireerd te raken en op de hoogte van alle trends te blijven. En ze is echt De.Hele.Dag. bezig. Als ik 's ochtends voor 8 uur al van alles voor elkaar heb gekregen, dan noem ik dat 'een Henrietje'.

Dan is er ook nog Annette. Je ziet haar niet vaak in de winkel, want ze is werkzaam op kantoor, waar ze over de financiën gaat. En als je haar dan toch in de winkel ziet, is het om cadeautjes voor anderen te shoppen (want zo is ze) of om een workshop te volgen aan ons kookeiland.

Zie je dat de etalage vernieuwd is? Of een nieuwe styling-opstelling in de winkel? Dan is dat waarschijnlijk door Marion gedaan. Ze is een kei in combineren en stileren. Maar het is niet allemaal alleen maar 'mooi'; Marion is altijd de eerste die gaat bekijken hoe praktisch een product is. Want een product kan mooi zijn, gebruiksgemak staat bovenaan. En zo is Marion altijd op zoek naar de combinatie 'mooi & praktisch'. En dat komt nu zeker goed uit, want ze is, naast werk en gezin, ook nog druk met de bouw van een huis!

En ik, Britt, ondersteun Irma bij onze social media uitingen. Foto's maken, filmpjes opnemen, acties bedenken en uitwerken. Dat is zo leuk om te doen! Zeker omdat ik er veel vrijheid in krijg.
Ik ben de jongste van het stel. Grappig: er wordt mij wel eens gevraagd of 'mijn stage bij Van den Hurk me bevalt'. Zo jong ben ik nu ook weer niet, haha!
Koken en bakken zijn echt mijn hobby's; vooral over-the-top baksels probeer ik graag uit. Unicorns, gekleurde chocolade en eetbare glitter...love it! Ik heb een dochter van zeven, dus het recept voor 'Mug Cake' hieronder heb ik dan ook met haar getest.

MUG CAKE (voor 1 persoon)

-2 eetlepels roomboter
-4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
-1 ei
-1 eetlepel melk
-1 eetlepels vanillesuiker
-snuf zout

Eventueel: chocolade, blauwe bessen, citroenrasp, geraspte kokos, poedersuiker, gebroken Oreo's...

Doe de boter in de mok. Smelt dit in de magnetron. Laat de boter dan wat afkoelen en voeg het ei toe. Klop goed door met een vork. Voeg nu de suiker en melk toe. Klop weer. Voeg als laatste lepel voor lepel het zelfrijzend bakmeel toe en een snufje zout. Goed kloppen met een vork.

Nu kun je ook iets extra's toevoegen, bijvoorbeeld chocolade.

'Bak' de cake in de magnetron op vol vermogen voor ongeveer 2,5 minuut. De bovenkant van de cake moet gebakken, maar niet droog zijn.

Enjoy!

IMG_2312.jpeg

Mug cake, gemaakt door Britt…

getest door Stevie ;-)

Irma van DiepenVan den Hurk