Ook voor een bietje snijden...

Regelmatig krijg ik de -retorische- vraag:”Dat is zeker wel erg leuk, bij Van den Hurk werken?” En ja, dat is ontzettend leuk!
De gezelligheid met klanten en collega’s maken het elke werkdag weer een feestje. En de afwisseling, dat is echt een must voor het werkplezier, vind ik. Zo sta je het ene moment dozen uit te pakken en heel hebberig te worden van alle toffe, nieuwe spulletjes. Het andere moment adviseer je iemand over een geheel nieuw servies. En vervolgens komt er iemand binnen die gewoon even wil kletsen over het beste recept voor red velvet cake en daar een mooie bakvorm bij zoekt. En direct daarna gaat het gewoon over ‘een bietje snijden’…*

Bietensalade
(lunchsalade of bijgerecht)

Dit is dus niet echt een recept, het is meer een richtlijn

Wat heb je nodig voor twee personen?

-drie middelgrote gekookte bieten
-gemengde nootjes, naar keuze ( ik gebruikte een notenmix met o.a. walnoten en pistachenootjes)
-rucola
-feta of geitenkaas
-balsamico azijn, onze vijgen-dadel azijn is hier bij uitstek geschikt voor
-goede olijfolie (ook daar hebben we ruime keuze in)
-verse zwarte peper uit de molen
-fijngemalen zeezout

Leg de rucola op een bord of schaal. Ik gebruikte dit prachtige exemplaar van Blomus.

Snijd de bieten in plakjes. Doe dit eventueel op een bord en gebruik mes én vork. Bietensap is namelijk lastig van je snijplank en/of je handen te krijgen. Schik de plakjes op de rucola.

Verkruimel de feta of geitenkaas over de bieten.

Hak de noten grof en strooi deze over de bieten/kaas

Besprenkel de salade met de vijgen-dadel azijn en olijfolie. Breng op smaak met zeezout en peper.

*Wellicht heb je deze slogan al eens op ons reclamebord buiten zien staan. Voor de niet-Brabanders onder ons: ’bietje’ is niet alleen een smaakvol, aards knolletje maar ook Brabants voor het woord ‘beetje’.

Smakelijke groeten van Britt.