Energie nodig?

Een snuffelstage in onze winkel vanuit 3 Mavo, leuk! Dus heeft Marie super lekkere gerechten gemaakt, waaronder deze energieballetjes. Wij waren verbaasd dat je met maar met 3 ingrediënten zo snel een lekker tussendoortje fixt.

Wat heb je nodig voor 12 balletjes:

50 gram cashewnoten
250 gram Medjool dadels, ontpit
40 gram ongezoete, gedroogde kokos
1 eetlepel gesmolten kokosolie

Doe de cashewnoten in de kom van een keukenmachine en laat deze 10 seconden draaien. Voeg de dadels, 20 gram kokos, de olie en 1 eetlepel water toe. Laat de machine nog 1 minuut draaien. maak je handen vochtig en vorm van het mengsel 12 balletjes zo groot als een golfbal. Rol ze door de resterende kokos. Zet ze 10 minuten in de koelkast op op te stijven.

Uit: Energierepen en -balletjes van Fern Green

 

 

 

Irma van DiepenVan den Hurk