Vooruit plannen...

Oef, het is ineens hoogzomer buiten met temperaturen richting 30 graden. Dan vind ik het een stuk fijner om s'ochtends al de avondmaaltijd voor te bereiden. Deze keer ben ik zelfs gisteren al begonnen. De barbecue was toch al aan voor de hamburgers (zie vorig blog voor ons "geheime" recept) dus heb ik daarna een ovenschaal met groenten in de barbecue gezet. Lekker een combi van puntpaprika, courgette, aubergine en rode ui. Wat kruiden uit de tuin erover, olijfolie, zout en peper en een uurtje op ongeveer 160 graden. In een ander schaaltje heb ik halve kerstomaatjes gezet, ook met wat peper, zout en olijfolie. De gegrilde groenten waren gisteren dus al klaar en staan nu te wachten in de kelder.

We eten er gegrilde kip bij met een couscous salade. De kip heb ik gemarineerd in een mengsel van rucola met basilicumolie (even blenden met de Bamix staafmixer) en hoeft straks maar kort in de pan. De couscous heb ik overgoten met kokend water en na 5 minuten heb ik er een limoen boven uitgeknepen en wat olijfolie erdoor geroerd. Om de salade lekker fris te maken heb ik een komkommer in kleine stukjes gesneden, wat verse munt in reepjes en een paar lente-uitjes in ringetjes gesneden. Dit heb ik gemengd met 2 lepels Griekse yoghurt, zout, peper en nog wat limoensap en dit mengsel gaat straks door de couscous. O ja en mijn huisgenoten houden er niet van maar ik kruimel er nog lekker wat feta overheen.

Vooruit plannen, het lukt niet altijd, maar het maakt vandaag mijn vrijdag een stuk makkelijker.

De inspiratie voor dit recept komt van de site van Francesca http://www.francescakookt.nl/couscous-salade-met-munt-feta-en-gegrilde-kip