Ons reisje Toscane

Wat heerlijk: een baas met af en toe gekke buien!

In oktober 2017 kregen wij (Marion, Britt en ik) een app van Irma met de vraag of wij 13-14-15 mei vrij konden houden? Wij vroegen ons af we misschien een paar dagen naar de zolder van de winkel werden verbannen. Daar is het magazijn en dat was hard toe aan een opruimbeurt. Maar het was iets veel leukers; Irma nodigde ons uit voor een paar dagen Toscane waar we zouden gaan koken en logeren bij Stefania. Stefania heeft de afgelopen twee jaar mini workshops geven in de winkel, een geweldig persoon met heerlijke kookkunsten. Wooh,dat was nog eens een leuke verrassing! 

Maanden verheugden wij ons op dit uitje en wat was het TOP. Nadat we bijna onze vlucht hadden gemist omdat we zo gezellig koffie zaten te drinken bij Starbucks landen we prima op tijd in Pisa. Huurauto ophalen en daar gingen we. Irma wist zich uitstekend te redden(!?) in het Italiaanse verkeer en na een stop voor een heerlijke lunch kwamen we veilig aan bij Stefania in het plaatsje Montefioralle(Greve in Chianti).

We konden meteen aan de slag voor het diner samen met twee Amerikanen en twee Canadezen, die alles AMAZING vonden! En oh wat was het lekker. Het menu bestond uit ravioli gevuld met ricotta en asperges, daarna varkensschouder met rode uien en als toetje chocoladetaart.  Als bijlage het recept van het hoofdgerecht want dit willen we toch wel heel graag met jullie delen. De volgende dag bezochten we Panzano, San Gimignano en Colle di Val d’Els. Onderweg genoten we van een picknick met van allerlei lekkere dingen die Stefania voor ons had gehaald. S’avonds onderweg naar het restaurant over een onverharde weg kwamen we de wilde zwijnen nog tegen, een moeder met twee biggen. Zo schattig!(vanuit de auto…) Het eten was ook hier weer super en er werd ons verteld dat zelfs Beatrix hier eens is geweest… Na het eten kwamen nog een fles lemoncello en grappa op tafel, waarbij de ober zei: It’s yours! Nou, dat hebben we ons geen twee keer laten zeggen.

En dan was het alweer de dag om naar huis te gaan, na nog een kort bezoek aan het stadje Greve stapte we erg voldaan op het vliegtuig terug naar onze mannen en kids!

Irma, nogmaals “grazie mille” voor deze geweldige dagen en stiekem hopen wij natuurlijk op meer van die gekke buien!

Marion, Britt en Henriet

Recept
L'Arista al Chianti di Giulietta

Ingrediënten voor 6 personen

800 gram varkensnek/procureur
600 gram rode uien, gesneden
4 tenen knoflook, ontveld
3/4 liter Chianti wijn
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
keukentouw

Bedek de bodem van een grote stoofpan met olijfolie. Voeg de gesneden ui toe plus een beetje zout en peper, stoof of matig vuur 10 tot 15 minuten. Maak intussen 4 gaten in het vlees en strooi hier 1/3 theelepel zout en peper mengsel in plus een teen knoflook. Bind op met het keukentouw. Bestrooi het vlees met peper en zout en leg het in de pan naast de uien. Bruin het vlees en roer door de uien gedurende 20 minuten. Voeg de wijn toe en laat zonder deksel een uur garen terwijl je af en toe het vlees omdraait. Als het vlees klaar is haal je het uit de pan en laat het even rusten. Kook intussen de saus wat in, snijd het vlees in plakken en serveer met de uiensaus.

Buon appetito