Picknick

Wat is het dit voorjaar toch al fijn weer geweest, hopelijk houdt dit nog een tijdje aan zodat we heerlijk naar buiten kunnen blijven gaan.
De vakantie staat weer voor de deur en om daar alvast een beetje voor in de stemming te komen is een picknick zeer geschikt. Dit geeft mij altijd echt een vakantiegevoel. Vroeger gingen wij elk jaar met de hele familie kamperen en ik vond die picknick onderweg op de parkeerplaats geweldig: klapstoeltjes in een kring en de koelbox met lekkere hapjes en drankjes in het midden, top! Genieten en dan waren we nog maar onderweg naar onze vakantiebestemming….; )

Kamperen dat doen we al jaren niet meer omdat ik nog de enige ben in ons gezin die dat leuk vindt maar picknicken, dat is nog steeds een feestje.  Of het nu in de Sahara (Lommel ;-)) is bij mij om de hoek, aan het strand of gewoon op een deken in de tuin, ik word er altijd blij van!

Maar wat zorgt, buiten het mooie weer, ervoor dat het iedere keer weer een geslaagde picknick wordt?  Vroeger kregen wij altijd gebakken spek, gekookte eieren en Unox knakworstjes. Allemaal erg lekker maar tegenwoordig probeer ik toch wat meer afwisseling te brengen in de versnaperingen. In de winkel hebben we een leuk kookboekje: Food&Route, met lekkere tips en alleen van de mooie foto’s krijg je al zin in een picknick. Aanstaande zaterdag maken we in de winkel uit dit kookboekje de rabarberlimonade en uit het nieuwste boek van Pascale Naessens: Puur&Lichter de parmezaanse chips, jullie zijn van harte welkom om te komen proeven!

Ook hebben we diverse leuke ideeën om al dat lekkers in mee te nemen, dan ziet het er ook nog eens heel gezellig uit op je kleed. De glazen weckpotjes vind ik daar erg leuk voor, en natuurlijk ook de Bee’s wrap, nog steeds een favoriete inpak-mogelijkheid van mij. 

Dus heb je ook zin gekregen in een picknick dan is een bezoekje aan onze winkel zeker weer de moeite waard.

Groetjes van Henriet