'Fitgirl'

‘Naast mijn werk bij Van den Hurk ben ik ook sportinstructeur. Ik geef groepslessen, bijvoorbeeld streetdance en bodyshape. Elke week staan er nogal wat uurtjes sporten op mijn programma. Omdat ik zoveel sport, grappen we bij Van den Hurk wel eens dat ik een ‘fitgirl’ ben. Natuurlijk let ik wel enigszins op wat ik eet, maar waar het vooral om gaat is de balans. Want ik eet net zo goed een stuk chocoladetaart, maar worteltjes vind ik ook lekker. Dit stukje gaat dan ook niet over wat wel of niet gezond is om te eten, maar vooral wat handig is als je veel sport.

Zo eet ik regelmatig on-the-go. De lessen zijn vrijwel allemaal ’s ochtends en ’s avonds. Dat betekent dat ik daarna of daarvoor meteen door moet naar het volgende (mijn dochter ophalen op school, werken bij Van den Hurk). Zeker als ik meerdere lessen achter elkaar heb gegeven, heb ik echt wel trek naderhand. Wachten met eten tot ik thuis ben kan dus niet altijd. Voor het meenemen van fruit, gesneden groente en pasta gebruik ik de Circula kommen van Mepal. Zelfs een bakje met kwark voor na het trainen durf ik zo in m’n sporttas te doen, want ze zijn lekvrij. Zo’n twee keer per week eet ik later op de avond pas, omdat ik dan avondlessen geef. Mijn bordje staat dan al klaar. Nou ja, bordje, Circula kommetje dus. Dat kan gewoon in de magnetron.

Met veel sporten is het belangrijk dat je goed en ook zeker genoeg eet. Dat lukt me meestal wel. Drinken daarentegen is een ander verhaal. Ik vind het lastig om genoeg water te drinken. Maar het helpt wel om een fijne beker of waterfles te hebben. Zo gebruik ik een Dopper voor water, een Zingo voor water met een smaakje (er zit een soort citruspers onder in de fles) en een meeneembeker van Point Virgule voor thee. Sinds ik goede oplossingen heb voor het meenemen van eten en drinken (lekvrij!) gaat het goed/genoeg eten/drinken me veel beter af.

Telkens als er in de winkel iets nieuws binnenkomt op ‘To Go’-gebied is mijn aandacht getrokken, haha! Zo heb ik nu mijn oog laten vallen op de nieuwe Uhmm Box; een lunchtrommel die je helemaal open kunt vouwen. Deze mag in de vaatwasser, de magnetron en de vriezer. Nu nog een keuze maken uit de verschillende kleurtjes en de Uhmm Box zit straks naast mijn yogamatje in de sporttas!