Door de bomen het bos zien....

Een goed mes is een must have in de keuken maar daar hoort natuurlijk ook een goede snijplank bij. Zoals bij veel kookgerei het geval is, valt er ook in de wereld van de snijplanken veel te kiezen. De keuze is reuze, en dat maakt het niet altijd makkelijker.

Kunststof heeft als belangrijkste voordeel dat het in de vaatwasser mag, voor veel mensen een absolute pré. Het nadeel van kunststof is dat, in de krassen die ontstaan door het gebruik, vocht komt en dit zou een bron voor  bacteriën kunnen zijn.
Hout heeft dit nadeel niet omdat hout vocht onttrekt waardoor het dus van nature bacterie werend is. Echter mag hout niet in de vaatwasser en het vergt af en toe onderhoud (insmeren met olie). Deze speciale olie verkopen wij ook in een spray, lekker makkelijk. 

Er is ook nog een plank die wel van hout is, geperst hout en toch in de vaatwasser mag. Deze combineert dus twee voordelen.

Buiten de keuze in materiaal zijn er ook nog allerlei soorten, kleuren, maten en vormen waardoor er vast één geschikte voor jou tussen zit  ;-) 

Aanstaande zaterdag zijn de workshops snijtechniek in de winkel, deze zitten helaas al vol maar het is natuurlijk ook leuk om te kijken hoe anderen zich deze techniek aanleren.  Het is niet zo makkelijk als het er bij de professionele koks uitziet maar wel met duidelijke uitleg te leren.