'Cobben' in Zeeland.

Afgelopen weekend gingen man en ik een paar dagen naar Zeeland als voorproefje voor de vakantie, heerlijk. Bij een vakantie-gevoel hoort voor mij al snel: de bbq aan. Thuis ben ik in het luxe bezit van een Kamado maar dat is nogal een ding om mee te nemen. 

Aangezien we ook al jaren niet meer kamperen hebben we geen andere inklapbare bbq in het bezit. Gelukkig brachten mijn collega’s de oplossing en mochten we de Cobb meenemen. Daar had ik natuurlijk al veel over gehoord en gelezen maar nog niet eerder zelf gebruikt. Deze barbecue kun je gerust een alleskunner noemen. Je kunt er op grillen, bakken, stoven en wokken én zelfs als oven voor je pizza of taart gebruiken. Je hebt geen vuur en geen vlammen met deze barbecue dus dat is ook fijn voor je buren!
Dus met de Cobb, een Cobble-stone en rookhout op naar Zeeland. Hier kochten we de ingrediënten en we konden aan de slag. De verhalen over deze bbq zijn altijd erg positief en ik kan dit alleen maar bevestigen. Wat een geweldig ding! Het is heel snel warm en daar houd ik van, geduld is niet echt mijn sterkste kant.
We begonnen met een garnalenspies, daarna groene asperges (ideaal op de bakplaat), stukje tonijn en natuurlijk ook een vleesspies want man houdt van vlis (vlees&vis).
Natuurlijk wilde ik ook graag roken op de Cobb proberen dus het nagerecht werd gerookte camembert. Echt alles was lekker.

Mijn gezin is helaas niet meer van het kamperen maar mochten ze toch nog eens de kriebels hiervoor krijgen dan gaat in ieder geval de Cobb mee!
Dit jaar gaan we dus niet naar een camping maar naar een heerlijke b&b met buitenkeuken in Italië, want koken kan ik in mijn vakantie toch niet helemaal missen. 

Fijne vakantie voor iedereen!

Met groet van Henriet

 

Tafel-barbecue-cobb-premier.png