IJsjes met fruit én groente


De zomervakantie staat voor de deur. Dat is super, maar ik weet zeker dat het veel ouders van schoolgaande kinderen bekend in de oren klinkt als ik zeg dat het wel even schakelen is.
De dagelijkse structuur is eruit.
Voor mij, als moeder van een zevenjarige dochter, betekent dat extra oppas regelen. Waar ik ook elke schoolvakantie op let is het eten en dan met name genoeg fruit. Want op school is het simpel: ik geef fruit mee en dat eet ze dan in de eerste pauze op. Thuis moet ik er dan even extra aan denken.
Wat ik leuk vind om te doen is het fruit in ijsvorm geven, want mee naar school kan dat natuurlijk niet. En het is er weer voor, hè, ijsjes.
De vormpjes van Lekué zijn ideaal als je geen grote vriezer hebt, want je legt ze neer. Dus geen stokjes die boven de vormpjes uitsteken; bij mij past dat niet in het vriesvak, maar dit dus wel. Samen met Stevie testte ik de cactus vorm. We vonden het leuk om er een groen ijsje van te maken, want ja, een cactus is meestal groen.
In dit geval zorgde een flinke portie spinazie voor het groen. En nee, dat proef je niet. Pureer banaan en sinaasappel(sap) in de blender en doe er een handje spinazie bij. Giet het vormpje vol met dit gezonde sapje en zet het in de vriezer. Een paar uur later geniet je van een lekker en gezond ijsje.
Stevie blij met haar groene cactus, ik blij met weer een extra portie fruit én groente.

Fijne zomer en groeten van Britt.

En zo is ie geworden!

En zo is ie geworden!

Irma van Diepen