Terug naar stand "normaal"

In januari word ik altijd een beetje melancholisch. De decembermaand raast in ons gezin een beetje langs ons heen. Ik versier op tijd het huis, ondanks dat ik er weinig tijd doorbreng. We zetten een kerstboom (die bleef dit jaar leeg, hilarisch maar waar) en leggen er cadeaus onder.
Waar anderen bezig zijn om te “cocoonen” in de decembermaand doe ik dat altijd pas in januari, nu dus.

Ik besteed wat extra aandacht aan mijn ontbijt, een mooi schaaltje, lekker veel blauwe bessen voor de weerstand. Ook bij mij sloeg een flinke verkoudheid toe een week geleden dus dronk ik liters thee. Mijn favoriete thee is en blijft Rooibos-Rozemarijn thee. Het liefst in een grote mok, dan hoef ik niet zo vaak opnieuw in te schenken en kun je er lekker met 2 handen omheen.
In de keuken heb ik dan heel graag een stoofgerecht opstaan, lekker langzaam. Als we (lees Rogier) dan op zondagmiddag ook nog de open haard aan steken is mijn wintergeluk compleet. Okay, een dun laagje sneeuw zonder verkeershinder, een blauwe lucht, zonnetje en -2 zou het nog completer maken maar ik ben voorzichtig in mijn wensen. Voor je het weet valt er hier ook een pak van 2,5 meter en is heel Nederland ontregeld.

Dus, voor degene die niet zo blij worden van januari als ik, ben lief voor jezelf. Eet comfortfood, geniet van je cappuccino of megamok thee en kruip onder een dekentje…het wordt vanzelf weer lente.

Warme wintergroeten van Irma

Irma van DiepenVan den Hurk