Nou, dat is je niet aan te zien!

115 Jaar Van den Hurk, dat is wel serieus een getal, vind ik. Hoe ouder ik word des te meer interesse heb ik voor de geschiedenis van onze winkel.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat we 100 jaar bestonden. Er was een groot feest, een tentoonstelling in het museum, een jubileumboekje… en ik dacht, leuk, maar meer vond ik er niet van.
En nu zijn we alweer 15 jaar verder en vind ik het zó bijzonder. De verhalen, foto’s, oude kasboeken, het gebouw.
O ja, ik vloek soms binnensmonds als er weer een onvoorziene post opduikt in het onderhoud maar hoe bijzonder is het dat dit pand al zo lang een winkel is.

Wat hebben al die generaties nou met elkaar gemeen vroeg ik me bij de voorbereidingen af. Ineens wist ik het. Wat de drie dames voor mij deden en ikzelf en mijn team nu ook weer proberen is nét dat stapje extra voor de klant zetten. Ik hoop dat jij dat ook zo ervaart. Onze winkel was in de tijd dat mijn schoonmoeder de scepter zwaaide al regelmatig een dorpscafé en ook bij ons is het vaak de zoete inval met regelmatig koffie- of theedrinkers aan het keukenblok. Ik ben gewoon, net als Marie, Anneke en Mieke, heel erg graag met de winkel bezig. Soms zie je mij een dag niet in de winkel maar dan ben ik achter de schermen volop bezig om nieuwe activiteiten te plannen of een verhaal te schrijven zoals dit.

Natuurlijk is de tijd wel echt veranderd, internet is een niet te missen concurrent van ons geworden. Toch ben ik ervan overtuigd dat we ook ons 120 jarig bestaan nog gaan vieren. Niet alleen de “oudere” generatie maar zeker ook de “jongeren” waarderen onze winkel en de manier waarop we zichtbaar zijn op social media enorm. Niets is leuker dan een reactie onder een bericht op Facebook of Instagram, zo hebben we echt het idee dat we een publiek hebben.

Ik gebruik dit blog ook even om mijn collega’s Marion, Britt en Henriet in het zonnetje te zetten. Zonder hen geen Van den Hurk want ik kan het écht niet alleen. Met allemaal een eigen specialiteit en bruisend enthousiasme vullen ze elkaar geweldig aan in mijn team.

We hebben ons best gedaan om een aantal leuke activiteiten en acties op te zetten. We trakteren op iets lekkers en Stephanie komt haar Franse delicatessen laten proeven op vrijdag 22 maart, Maroeska komt op zaterdag koken en we hebben een paar bijzonder geprijsde aanbiedingen.

Dusss…ik heb wel zin in dat feestje en zou het fantástisch vinden om jou daar te treffen, we kijken uit naar je komst.

Irma