Terugblik op een fantástisch jubileumfeest.

Afgelopen weekend vierden we onze 115e verjaardag. Het werd een weekend met een dikke gouden rand!

Op vrijdagochtend startten we met een geweldig ontbijt. Ik had alle oud-medewerkers die met mij de afgelopen jaren hebben gewerkt, mijn schoonouders, man, zwager en natuurlijk het huidige team uitgenodigd om samen de dag te starten.
Enkele weken geleden kreeg ik van mijn collega’s als cadeau dat zij de organisatie van dat ontbijt van mij gingen overnemen. Dus was de tafel helemaal in retro stijl gedekt met geweldige details en was er meer eten dan je op een ochtend op kunt, ik heb heerlijk en onbezorgd genoten!

Daarna stond de bezorger van de Jeep van Flora Castle al op de stoep plus de leverancier van de tent en gingen we snel samen aan de slag om buiten voor de winkel een mooie presentatie te maken. Petra van Clemens Bloem versierde alles prachtig met lente bolletjes en bloemen. Op tafel serveerden we thee met appel-crumble die Henriet had gebakken. Het recept van deze heerlijke taart is bij ons verkrijgbaar…het is een aanrader.
Al snel werd de kookwinkel een soort bloemenwinkel, wat werden we verwend door leveranciers, collega ondernemers, klanten en vrienden. Ik was superblij met de hulp van Mieke, mijn schoonmoeder die al die bloemen een vaas (of beker, bij gebrek aan vazen) gaf en mee hielp met koffiezetten. De hele dag voelde als een soort bruiloftsreceptie en het bleef tot in de avond druk in de winkel.

Zaterdag om 12.45 uur zaten de eerste fans van Maroeska al klaar, vol spanning hoe ze in “het echt” zou zijn. Maar Maroeska had zich een tikje vergist in de afstand naar Eersel dus die kwam bepakt en bezakt om 13.15 uur binnen. Het mocht de pret bij de fans niet drukken want die genoten vanaf de eerste minuut van haar optreden. Ze bakte, kookte en boeide haar publiek en trakteerde op de door haar bereide humus en flammkuchen. Ondertussen signeerde ze haar kookboek “Hoe dan?” zodat klanten thuis ook met haar recepten aan de slag kunnen.

Wat hebben we allemaal genoten van jullie enthousiasme, felicitaties en mooie woorden. Hoezo is er geen toekomst voor winkels? Wij geloven er heilig in, zeker na zo’n weekend.

Een extra bedankje is er natuurlijk voor Marion, Britt, Henriet, Annette en Mieke.
Bedankt, jullie gaven mij vleugels!

Irma

p.s. Zondag ben ik een paar viooltjes gaan planten bij het graf van Oma Anneke. Ik geloof echt dat zij heeft gezorgd voor die heerlijke lentezon dit weekend ;-)