Kookboekverslaving

Ik heb hem al heel lang, deze verslaving…dat zie ik in mijn boekenkast. Hoewel ik de afgelopen jaren uiteraard met enige regelmaat boeken heb weggegeven staan er ook nog mooie “oudjes” in mijn collectie. Ik was als een kind zo blij met de oude kookboeken van oma Anneke en die pronken achter onze toonbank en herinneren mij elke dag aan haar. Hilarisch genoeg had ze zelf niet veel met koken, ze liet liever voor haar koken en regelmatig bracht ik haar wat soep of iets anders lekkers uit mijn keuken.

Terug naar die voorliefde voor kookboeken. Ik word er gewoon zo blij van. Wat dat betreft heb ik een perfect beroep. Ik mag al die boeken inkijken bij de leverancier, ik word op de hoogte gehouden van boeken die eraan komen én als ze binnenkomen geef ik ze een mooi plekje en voelt de boekenhoek in de winkel ook een beetje van mij. Tussen alle leuke thema’s en seizoensboeken zitten af en toe pareltjes waar ik een diepe zucht van slaak. Neem het boek “Vrouwvolk”, dat is zo ontzettend gaaf gemaakt, de fotografie, de recepten, de kaft van dit boek… geweldig!

Maar ook de “Bijbels” die elke keer door een autoriteit op het onderwerp worden geschreven. Rutger schreef de bakbijbel, Julius de bbq bijbel, Bart de visbijbel, Roberta de pastabijbel enz, enz.

Ik durf Pascale Naessens hier bijna niet meer te benoemen omdat volgens mij iedereen inmiddels weet dat wij allemaal dikke fans van haar zijn en nee we hebben geen aandelen maar haar boeken zijn gewoon allemaal een feestje. Iedereen die ons advies heeft gevolgd en er eentje heeft aangeschaft komt terug voor meer titels…kijk dat is dus heel knap van haar, zo aanstekelijk is haar manier van koken.

Hieronder vind je een aantal foto’s van de boeken die op dit moment in de winkel te vinden zijn. Kom gewoon eens lekker bladeren. O ja, mijn advies is wel om dat te doen met een gevulde maag ;-)

Lieve kookgroeten van Irma