Koken voor 2 dagen

Ja ja, het is officieel heet. Toch wil ik dan goed eten want anders word ik zo slap als een dweil. Dus heb ik op verzoek van onze jongste dit succesrecept nog eens gemaakt. Het stond op onze oude website en eigenlijk eet je het warm maar ik had gisteren mooi voor twee dagen gekookt en at dit gerecht vandaag koud. Conclusie? Net zo lekker en erg makkelijk!!

Onderstaand recept is de “warme” versie. Ik heb gisteren de pasta koud gespoeld en gemengd met de pesto en deze in een afgesloten kom in de koelkast bewaard samen met de repen kipfilet die ik ook in bakje had gedaan. Vandaag hoefde ik dus alleen maar een mooie schaal uit de kast te halen en rucola en heel veel cherrytomaatjes toe te voegen.

Pasta spinazie pesto salade

Voor 4 personen

400 gram kipfilet ( lekkere biologische, geen plofkip natuurlijk )
20 cherytomaatjes in vieren gesneden
150 gram verse spinazie gewassen
50 gram parmezaanse kaas geraspt
50 gram blanke hazelnoten licht geroosterd
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 handjes rucola
zout en peper
Fusili voor 4 personen

Kook de fusili gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Doe de olijfolie in een hoge beker met de knoflook en hazelnoten en maal dit fijn. Voeg de spinazie en de parmezaanse kaas toe en maal dit tot een grove pesto.

Gebruik wat kookvocht om de pesto iets te verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Sla de kipfilet plat, kruid deze en bak gaar in een koekenpan met wat olie. Snijd na het bakken in dikke repen.

Meng de pesto met de fusili en doe het geheel in een grote lage schaal. Leg de kipfilet repen erop en strooi de rucola en tomaatjes erover.

Smakelijke groeten van Irma