Marion's favoriete slowcookergerecht

Twee weken geleden gingen mijn collega’s en ik voor een training naar de importeur van Crockpot. Dit is het merk slowcookers dat we verkopen in de winkel.

Wat een leuke, inspirerende en vooral ook lekkere ochtend was dat. Er waren best nog wel een paar tips die we weer voor de winkel kunnen gebruiken. 

Waar wij totaal niet aan dachten bij een slowcooker is dat je deze ook prima op de camping kunt gebruiken. Omdat een slowcooker bijna geen energie gebruikt kun je deze veilig op het stroomnet van de camping gebruiken. 

Zet de slowcooker aan met je favoriete gerecht erin en ga er lekker de hele dag op uit. Als je dan later terugkomt bij je tent of caravan staat je diner praktisch al voor je klaar.

Omdat ik zelf (nog) geen slowcooker heb was ik toch wel heel benieuwd hoe hij mij zou bevallen. Ik kocht dus alvast het boek “Slow cooked vega” en leende van Irma haar slowcooker.
Wow, wat een verrassing…lekker!! Tot nu toe is het pastasaus recept dat ik maakte mijn favoriet, maar ik ben nog lang niet klaar met testen. 

Ik deel hier graag met jullie dit recept en ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

Pastasaus van verse tomaten en paprika met citroenricotta

Voor 4 tot 6 personen
4 uur bereidingstijd

10 rijpe tomaten, in vieren gesneden, zaadjes verwijderd
2 el olie
2 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes van 1 cm gesneden
2 knoflooktenen, geperst
50 gr. rode linzen, afgespoeld
2 tl venkelzaad
handvol basilicum, blaadjes grofgescheurd, stengels fijngehakt
pasta naar keuze
250 gr. ricotta
fijngeraspte schil van 1/2 onbespoten citroen

Snijd de tomaten in stukken.
Meng de tomaten met de paprika, knoflook, linzen, venkelzaad en basilicum in de slowcooker. Kook de pastasaus 4 uur op de lage stand tot de tomaten en paprika uit elkaar gevallen zijn en een stevige saus vormen. Roer één of twee keer tijdens het koken.
Meng vlak voor het serveren de ricotta met de citroenrasp en breng dit op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Roer de saus, zodra deze klaar is, zodat de linzen de saus kunnen binden. Als de saus waterig is kun je deze nog 20 tot 30 minuten zonder deksel laten koken.
Serveer de saus met pasta en schep er met een lepel citroenricotta op. Bestrooi de pastasaus met basilicumblaadjes.

(Bron: Slowcooked Vega van Kate Holder)

Smakelijke groeten vanuit de keuken van Marion