21 diner van Anne

En dan is ze 21…

Ik sla bewust een paar regels over want ik heb me de afgelopen tijd zo vaak afgevraagd hoe in vredesnaam het nu al mogelijk is dat onze oudste 21 is geworden!
Goed, ik ben vast niet de enige ouder die met een zucht de kalender aankijkt en zich, heel cliché, afvraagt waar de tijd blijft.

Okay, ik aasde dus al een tijdje op de mogelijkheid om de vrienden van onze dochter uit Rotterdam (haar studentenstad), Parijs (haar vriend), Frankfurt (haar soulmate) en Rythovius girls aan één tafel te zien zitten. Dat werd dus een 21 diner. Vader en moeder koken, houden een speech, vrienden schuiven aan en speechen en er wordt flink uitgepakt qua eten, drinken en tafelstyling…YESS!!

De uitnodigingen (gemaakt door @vanbritt) gingen de deur uit, het thema…”garden”.
Ik wilde vooral een menu maken waarbij niet het zweet over m’n rug ging lopen van de stress én Anne moest het natuurlijk ook lekker en leuk vinden. O ja mam, er is ook nog iemand die geen vlees en vis eet. Een helemaal vega menu was geen optie want ik heb een vis en vlees minnende dochter én schoonzoon. Dat worden dus twee extra gerechten, ook leuk!

Ik ging aan de slag met mijn kookboeken en Anne ging op zoek naar foto’s van mooi gedekte tafels. We appten flink wat heen en weer en intussen schreef Anne ook nog haar Bachelor thesis dus vragen over warmgerookte zalm en limoncello tiramisu kwamen niet altijd gelegen ;-)

Maar goed, uiteindelijk werd het dé donderdag voor dé vrijdag dat het allemaal zou gaan plaats vinden. Boodschappen in huis, menu klaar en samen aan het kokkerellen.
De tafel styling kwam uiteindelijk ook helemaal goed. We bleken op zolder nog een hele collectie prachtige kristallen glazen te hebben uit de erfenis van Rogier’s oma. We mochten servetten lenen van een vriendin van Britt en het antieke servies dat mijn schoonmoeder een tijd terug aan mij gaf combineerde ik met Bitz borden die ik zelf heb. Britt schreef prachtige menukaarten en naamkaartjes én met een bloemstyliste als zus was ook die uitdaging een “piece of cake”.

Ik ben deze ronde heel goed in mijn “comfort zone” gebleven en heb echt gerechten gekozen die je goed kunt voorbereiden. Het kookboek “Feest” leverde de cocktail en dessert recepten. Het kookboek “Hoe dan “ de appetizers en de caponata. De rest kwam uit losse al eerder gekookte succesrecepten.

Tussendoor schreef ik nog een speech in het Engels, die ik gelukkig “droog” kon houden.

Onze jongens serveerden de gerechten en wij regelden alles in de keuken. Een heerlijke avond, wat liep alles gesmeerd, wat was het gaaf! We hebben er allemaal van genoten. Ik laat jullie even meegenieten van de foto’s.

Lieve groeten van een trotse moeder.