Kijkje achter de schermen...

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker complimenten over de manier waarop wij de winkel “draaien”. Wat wij willen overbrengen, namelijk genieten van koken en eten, komt dus aan. Dat is mooi, dan zijn we op de goede weg en kunnen we hopelijk nog heel lang staande blijven in de digitale, online wereld waarin we ons bevinden.

Die complimenten breng ik trouwens altijd meteen over naar het team waar ik zo graag mee werk. We doen het samen en ik heb op deze plek al vaker collega’s in het zonnetje gezet. Vandaag is de beurt aan Henriet.

Henriet zorgt ervoor dat niemands verjaardag of bijzonder moment vergeten wordt. Ze is een vraagbaak voor stedentrips omdat ze een compleet bestand op haar computer heeft staan met de leukste adressen om te eten, drinken en winkelen. Ze draait haar hand niet om voor een diner voor 15 mensen en kent alle laatste trends op kookgebied maar ook op andere vlakken.

Henriet brengt “la dolce vita” elke dag dat ze werkt mee naar de winkel. Ze had zó een Italiaanse kunnen zijn (ze spreekt overigens ook Italiaans, probeer maar eens uit). Ze houdt enorm van de Italiaanse keuken en het goede leven.

Daarnaast is ze een hele harde werker, schouders eronder en gaan…

Wij hebben het onder elkaar altijd over een “Henrietje”, dat betekent dan dat we voor werktijd al een maaltijd in elkaar hebben gezet of het halve huis al hebben gepoetst.

Henriet schrijft hieronder een blog over haar laatste vakantie in Italië én vertelt over de workshops die ze in de winkel gaat geven:

Italië, Keuken weggehaald…?!

Over de bestemming van onze zomervakantie hoeven wij nooit zo lang na te denken, dat is natuurlijk Italië. Dit jaar bofte ik extra want we gingen maar liefst drie weken…!

We zochten twee leuke locaties uit in Puglia en één in de Marken waar ook de kinderen een week naar toe zouden komen. Bij het uitzoeken van onze logeeradressen stelde ik als voorwaarde dat er zeker een keuken aanwezig moest zijn want drie weken niet kokkerellen, dat zou ik toch wel heel erg missen. Op vier dagen na zou er op elke locatie een keuken aanwezig zijn, helemaal prima!

Ons eerste adres is een prachtige masseria (een verbouwde boerderij of landhuis, het woord masseria komt van het woord masserizie wat betekent huishoudelijke artikelen). Ik ging natuurlijk als eerste op zoek naar de keuken maar die ontbrak. Even checken bij de receptie : keuken ?? oh die hadden ze begin van dit jaar maar weggehaald want daar maakten de meeste gasten toch geen gebruik van, tju…!

Gelukkig konden we wel deelnemen aan een kookles, zodat ik toch één ochtend heerlijk kon genieten in de Italiaanse keuken. We maakten een aantal fantastische Italiaanse gerechten waaronder Melanzane alle parmigiana en orechiette. Het maken van orechiette is een leuke techniek. Wil je dit ook eens proberen houd dan de nieuwsbrief in de gaten want 22 november geef ik een workshop Italiaans koken waarbij ik onder andere deze techniek laat zien. Ook bezochten we de lokale markten met verse vis, groente en fruit, prachtig om te zien.

Op het tweede adres was wederom geen keuken maar dat wisten we. Hier hebben we wel twee avonden deel genomen aan het gezamenlijk diner waarbij ik ook veel inspiratie op kon doen.

Aangekomen op het derde adres had ik eindelijk een keuken. Ondertussen waren ook de kinderen, zeven (!!) in totaal, in Italië gearriveerd, dus kon ik de laatste week heerlijk aan de slag! ‘s Morgens naar het dorpje, eerst een espresso en dan op naar de winkels en de markt.  Alleen een bezoek aan de supermarkt is voor mij dan al een feest! Beetje Italiaans kletsen, oh wat hou ik van dit land!

Graag wil ik mijn liefde voor Italië met jullie delen dus misschien tot ziens bij de workshop Italiaans koken of gewoon in de winkel voor een gezellige babbel.

Saluti,

Henriet

Irma van DiepenVan den Hurk