Nagenieten van de vakantie

Helaas is er geen recept om het “vakantiegevoel” extra lang vast te houden. Elk jaar neem ik me voor om de relaxte, iets-gas-terug stand ook thuis door te zetten. Het lukt me ook dit jaar niet. Wat me wél lukt is het zomerse vakantie eten vasthouden. Lekker vaak de barbecue aan en heerlijke maaltijdsalades maken, ik hou er van en gelukkig mijn overige gezinsleden ook.

Terwijl de winkel dicht was in de zomer kookten ook mijn collega’s lekker door. Henriet was helemaal in haar element toen ze eindelijk weer een keuken in het vakantie appartement aantrof en kookte voor een flinke groep mensen. Ook deed ze een kookworkshop in Italië waarover je in een volgend blog meer leest.

Britt kookte op de geleende Cobb barbecue en maakte van alles maar was het meest onder de indruk van de gepofte knoflook.

Ik gebruikte ook diezelfde Cobb volop. Ook wij waren in Italië en het meest fantastische moment was een gezamenlijke barbecue avond aan het Lago Maggiore met mede Cobb gebruikers. Vooral de homemade bruschetta’s vielen bijzonder in de smaak. We zaten pal aan het meer en het bleef nog lang gezellig…

Marion kookte op haar Kamado Barbacoa en maakte bij de kip-op-bierblik een heerlijke salade uit het boek “Simpel” van Ottolenghi. Deze salade was zo lekker dat ik hem hieronder met jullie deel.

Eiersalade met bloemkool en kerrie ( 4-6 personen)

1 middelgrote bloemkool, stronk verwijderd en in roosjes van 3-4 cm
1 ui in 1 cm dikke parten
2 el olijfolie
1 el mild kerriepoeder
9 grote eieren
100 gr. yoghurt Griekse stijl
50 gr. mayonaise
1/2 tl chili vlokken
1 tl komijnzaad, geroosterd en grof gekneusd
2 citroenen, pers uit 1 ervan 1 el sap en snijd de andere in 4-6 parten voor erbij
10 gr. dragon, grofgesneden
zout en zwarte peper

Verhit de oven tot 230 graden.

Meng de bloemkoolroosjes in een grote kom met de ui, olijfolie, 2 tl kerriepoeder, 3/4 tl zout en royaal peper. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet hem 15 min. in de oven tot de groenten beetgaar en goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Vul een middelgrote pan met ruim water en breng het op hoog vuur aan de kook. Kook de eieren hard en laat ze schrikken in koud water. Pel de afgekoelde eieren, leg ze in een grote kom en prak ze in grove stukken.

Meng de yoghurt met de mayonaise, het overgebleven kerriepoeder, de helft van de chilivlokken, de komijn, het citroensap en 1/4 tl zout. Voeg de saus samen met de bloemkool, ui en dragon toe aan de eieren. Meng alles goed. Schep de salade op een grote schaal, bestrooi hem met de rest van de chilivlokken serveer de citroenpartjes erbij.

Kook zomers, doe tóch een poging om in de vakantiesfeer te blijven en geniet van de zonnige dagen die nog komen.

Groeten van Irma

marion.jpeg